Εξοπλισμός

Συχνές Ερωτήσεις


 • Ο υφασμάτινος ιμάντας στερέωσης του νάρθηκα δεν κολλάει πολύ καλά πια. Τι μπορώ να κάνω?

  Ίσως να χρειάζεται απλά ένα καλό καθάρισμα. Κλωστές, χνούδι και άλλα υλικά παγιδεύονται στις επιφάνειες του ρυθμιζόμενου ιμάντα, φράζοντας τις υποδοχές, με αποτέλεσμα να μην συνδέονται μεταξύ τους. Αρχίστε να αφαιρείτε οποιαδήποτε υλικά βλέπετε να έχουν κολλήσει στο ύφασμα. Κατόπιν, μπορείτε να καθαρίσετε απαλά την πλευρά με τις μικροσκοπικές θηλιές με κάτι μαλακό αλλά σταθερό, όπως μια οδοντόβουρτσα. Αυτό θα βοηθήσει τις θηλιές να σταθούν πιο όρθιες, αν έχουν πατηθεί. Μπορείτε να βουτήξετε το κεφάλι της οδοντόβουρτσας σε χλιαρό νερό με ένα ελαφρύ απορρυπαντικό και να καθαρίσετε επίσης την πλευρά που έχει τα μικροσκοπικά άγκιστρα. Αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η στερέωση. Εάν όχι, μπορεί το υλικό στερέωσης (χριτς-χρατς) να έχει παλιώσει ή να έχει χαλάσει και να χρειάζεται αντικατάσταση.

 • Οι Νάρθηκες FUTURO™ περιέχουν μέταλλο;

  Ναι, οι παρακάτω Νάρθηκες FUTURO™ περιέχουν μέταλλο:

  Επιγονατίδες:


  • FUTURO™ Αθλητική Επιγονατίδα Ισχυρής Σταθεροποίησης
  • FUTURO™ Αθλητική Επιγονατίδα One Size
  • FUTURO™ Ελαστική Επιγονατίδα με Σύστημα Στήριξης
  • FUTURO™ Αθλητική Επιγονατίδα Ρυθμιζόμενης Πίεσης

  Νάρθηκες Καρπού:


  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Νυκτός
  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Μαύρο
  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Σταθεροποίησης Ρυθμιζόμενης Πίεσης
  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Αντίχειρα

  Ζώνες Μέσης:


  • FUTURO™ Ορθοπεδική Ζώνη με Ρυθμιζόμενους Ιμάντες

  Περιαγκωνίδες:


  • FUTURO™ Αθλητική Περιαγκωνίδα Ρυθμιζόμενης Πίεσης
 • Μπορώ να φορώ το προϊόν στήριξης όταν κοιμάμαι;

  Οι Νάρθηκες και τα Στηρίγματα της εταιρείας μας είναι τυπικά σχεδιασμένα να φοριούνται την ημέρα. Δεν πρέπει να φοριούνται όλη νύχτα, εκτός αν ο γιατρός σας ή άλλος επαγγελματίας στον κλάδο της υγείας σάς συνέστησε τη χρήση ενός άκαμπτου περικάρπιου νάρθηκα τη νύχτα για τη θεραπεία του Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα και άλλων επίπονων παθήσεων του καρπού, για τη διατήρηση στου καρπού και του χεριού σε ουδέτερη θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι εξαιρέσεις αυτού του κανόνα είναι ο FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Νυκτός και ο FUTURO™ Νάρθηκας Νύχτας για Πελματιαία Απονευρωσίτιδα, που και τα δυο έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση τη νύχτα, για να παρέχουν ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο σε άτομα που έχουν πόνο στον καρπό ή το πόδι.
   

 • Μπορώ να φορώ τον νάρθηκά μου στο κολύμπι;

  Δεν συστήνουμε να φοράτε νάρθηκα ή στήριγμα στο κολύμπι, διότι φορώντας το στο νερό μπορεί να μειώσετε τη διάρκεια της ζωής των υλικών του προϊόντος. Επίσης, μπορεί να μουσκέψουν τόσο πολύ τα υλικά που ίσως να μην εφαρμόζει σωστά στην άρθρωση.
   

 • Έχω σοβαρή αλλεργία στο λάτεξ, αλλά χρειάζεται να φορώ νάρθηκα (έπειτα από εντολή γιατρού). Μπορείτε να μου πείτε αν τα προϊόντα σας περιέχουν λατέξ;

  Εάν ένα Προϊόν FUTURO™ περιέχει φυσικό ελαστικό λάτεξ, θα το αναφέρει στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας του προϊόντος, καθώς στη σελίδα του προϊόντος στον ιστότοπό μας. Έχουμε πολλά προϊόντα που ΔΕΝ κατασκευάζονται με φυσικό ελαστικό λάτεξ, οπότε υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές εάν έχετε αλλεργία στο λάτεξ.

  Ειδικά για προϊόντα καρπού και χεριού, δείτε μερικά για να τα έχετε υπ' όψιν σας:


  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Νυκτός
  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Μαύρο
  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Σταθεροποίησης Ρυθμιζόμενης Πίεσης
  • FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Αντίχειρα
  • FUTURO™ Αθλητικό Περικάρπιο Αντίχειρα

  Για περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά τα προϊόντα μας, επισκεφθείτε τη σελίδα με τον κατάλογο των προϊόντων μας.
   

 • Εάν λερωθεί το προϊόν στήριξης, θα μπορέσω να το καθαρίσω;

  Ναι, μπορείτε να καθαρίσετε τους Νάρθηκες και τα Στηρίγματα FUTURO™. Πρώτα, εάν το προϊόν στήριξης έχει συνδέσμους, κλιπ ή μεταλλικές λάμες αφαιρέστε τα. Μετά, κλείστε όλους τους ιμάντες και πλύντε το στο χέρι με ήπιο σαπούνι και ζεστό (όχι καυτό) νερό. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα. ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ: πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, στεγνό καθάρισμα, μαλακτικά ή λευκαντικά ρούχων στον νάρθηκα.

  Για οδηγίες γενικού καθαρισμού, επισκεφθείτε τη σελίδα μας για τη Φροντίδα των Προϊόντων FUTURO™. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τη συσκευασία του προϊόντος και/ή τις σελίδες επιμέρους προϊόντων στον ιστότοπο των Προϊόντων FUTURO™, για ειδικές οδηγίες φροντίδας για κάθε προϊόν FUTURO™.
   

 • Για πόση ώρα πρέπει να φοράω το προϊόν στήριξης κάθε φορά;

  Η διάρκεια είναι προσωπική επιλογή. Η γενική σύσταση είναι να φοράτε τον νάρθηκα ή το στήριγμα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας και για μια ή δυο ώρες μετά. Αν αισθάνεστε καλύτερα να το φοράτε για μεγαλύτερο διάστημα, επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν θα συνιστούσαμε να φοράτε νάρθηκα ή στήριγμα ενώ κοιμάστε, εκτός και εάν συνιστώνται ειδικά για αυτήν τη χρήση, όπως είναι για παράδειγμα ο FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Νυκτός και ο FUTURO™ Νάρθηκας Νύχτας για Πελματιαία Απονευρωσίτιδα.
   

 • Έχετε κάποιο νάρθηκα ειδικά για την πελματιαία απονευρωσίτιδα;

  Ναι, έχουμε ένα προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την πελματιαία απονευρωσίτιδα. Ονομάζεται FUTURO™ Νάρθηκας Νύχτας για Πελματιαία Απονευρωσίτιδα και συμβάλλει στην ανακούφιση του πρωϊνού πόνου στο πέλμα και την πτέρνα που σχετίζονται με αυτή την πάθηση. Συγκρατεί άνετα το πόδι σας στη συνιστώμενη γωνία καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

  Έχουμε επίσης ένα προϊόν για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, το FUTURO™ Θεραπευτικό Στήριγμα Καμάρας, μια μοναδική λύση που παρέχει στήριξη στο πέλμα, την καμάρα και την πτέρνα για πόνους από πελματιαία απονευρωσίτιδα. Παρέχει συμπίεση, στήριξη και προστασία ταυτόχρονα και διαθέτει αφαιρούμενα επιθέματα, τα οποία σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το επίπεδο στήριξης της καμάρας που χρειάζεστε.

 • Με την FUTURO™ Αθλητική Περιαγκωνίδα Ρυθμιζόμενης Πίεσης, σε ποιο σημείο του χεριού τοποθετείται το μαξιλαράκι πίεσης;

  Τοποθετήστε τα μαξιλαράκια πίεσης στην περιοχή που πονάτε στον βραχίονα, στο πάνω μέρος του βραχίονα στο σημείο όπου οι τένοντες συνδέονται στο οστό, ακριβώς κάτω από τον αγκώνα. Αυτό είναι το σημείο που συνδέεται συχνότερα με την έξω επικονδυλίτιδα (αγκώνας τενίστα). Για την επικονδυλίτιδα (αγκώνας παίχτη του γκολφ) εφαρμόστε την πίεση στην κάτω πλευρά του βραχίονα, ακριβώς κάτω από τον αγκώνα και πάνω από την περιοχή που πονάτε.
   

 • Με την FUTURO™ Ελαστική Περιαγκωνίδα με Μαξιλαράκια Πίεσης, σε ποιο σημείο του χεριού τοποθετούνται τα μαξιλαράκια πίεσης;

  Όταν φορέσετε την FUTURO™ Ελαστική Περιαγκωνίδα με Μαξιλαράκια Πίεσης στον αγκώνα σας, τοποθετήστε τα μαξιλαράκια πίεσης με τρόπο που να ακουμπάνε στην επάνω και κάτω πλευρά (στα σημεία της κερκίδας και της ωλένης) του βραχίονα, ακριβώς κάτω από τον αγκώνα. Εάν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την εφαρμογή σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων FUTURO™, καθώς και στις σελίδες των επιμέρους προϊόντων στον ιστότοπό μας.
   

 • Στην Αθλητική Επιγονατίδα Στοχευμένης Πίεσης και στην Αθλητική Επιγονατίδα Ρυθμιζόμενης Πίεσης, σε ποιο σημείο τοποθετείται το μαξιλαράκι πίεσης;

  Τυλίξτε τον ιμάντα ακριβώς κάτω από το γόνατο. Το μαξιλαράκι πίεσης πρέπει να είναι τοποθετημένο απευθείας κάτω από την επιγονατίδα, πάνω στο δέρμα.
   

 • Πώς μπορώ να αλλάξω τη λάμα στον FUTURO™ Περικάρπιο Νάρθηκα Μαύρο, για να εφαρμόσει στο άλλο μου χέρι;

  Σύρετε τη λάμα από τη θήκη της στον FUTURO™ Περικάρπιο Νάρθηκα Μαύρο. Κρατώντας σταθερά τη λάμα, περιστρέψτε τον Νάρθηκα και γλιστρήστε τη λάμα στο άνοιγμα της θήκης της απέναντι πλευράς. Πιέστε καλά το κάτω μέρος της λάμας μέσα στη θήκη. Ακολουθήστε τις οδηγίες τοποθέτησης που περιέχονται μέσα στη συσκευασία.
   

 • Έχετε επιγονατίδα χωρίς νεοπρένιο;

  Διαθέτουμε αρκετές επιλογές χωρίς νεοπρένιο. Δεν μπορούμε να συστήσουμε ένα συγκεκριμένο Στήριγμα, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για εσάς και τις ανάγκες που έχετε. Ωστόσο, δύο επιλογές είναι η FUTURO™ Ελαστική Επιγονατίδα και η FUTURO™ Ελαστική Επιγονατίδα με Σύστημα Στήριξης.

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εύρεσης προϊόντος στον ιστότοπό μας για να βρείτε μια επιλογή για τον συγκεκριμένο τραυματισμό ή την κατάσταση.
   

 • Η επιγονατίδα μου εφαρμόζει σφιχτά. Γνωρίζω ότι ο νάρθηκας πρέπει να είναι σφιχτός για να παρέχει συμπίεση, αλλά πόσο σφιχτό είναι το «πολύ σφιχτό»;

  Έχετε δίκιο, ο σκοπός της επιγονατίδας είναι η συμπίεση και επομένως πρέπει να είναι σφιχτή. Ωστόσο, εάν σας κόβει γύρω από την άκρη του νάρθηκα, πρέπει να πάρετε ένα μέγεθος μεγαλύτερο. Η βέλτιστη εφαρμογή πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά άνετη.
   

 • Πώς λειτουργεί ο FUTURO™ Περικάρπιος Νάρθηκας Νυκτός;

  Οι γιατροί συνιστούν συχνά τη χρήση ενός άκαμπτου περικάρπιου νάρθηκα τη νύχτα για τη θεραπεία του Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα και άλλων επίπονων παθήσεων του καρπού, για τη διατήρηση στου καρπού και του χεριού σε ουδέτερη θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 • Οι κόκκοι διαφεύγουν από το μαξιλαράκι της παλάμης του FUTURO™ Περικάρπιου Νάρθηκα Νυκτός που έχω - τι πρέπει να κάνω

  Εάν η θήκη των κόκκων σπάσει ή ανοίξει για οποιονδήποτε λόγο, σταματήστε αμέσως τη χρήση, καθώς οι ελεύθεροι κόκκοι ενδέχεται να παρουσιάσουν κίνδυνο πνιγμού.